tiistai 15. tammikuuta 2013

Mööbeleitä

Joulun pyhien aikaan innostuin nettihuutokaupasta sillä seurauksella, että Helsingistä sitten noudettiin kolme nahkaista nojatuolia. Tuoleissa viehätti niiden nahkaverhoilu - ei sitten olisi kaikenmaailman koirankarvat koko ajan kuoseissa. Lisäksi tuolit olivat sopivan sirot, ei niinkään laiskanlinnat ja mielessäni hahmottelin niille paikat olo- ja takkahuoneeseen. Tuolit ovat aikoinaan teetetty erään diplomaatin kotiin ja tiettyä designia niissä onkin. Nahkan ja teakin yhdistelmä on tyylikäs kokonaisuus.






Tuolien rungot olivat hyväkuntoisia, mutta osittain uutta verhoilua ne kaipaavat. Verhoilijamestari kehui tuolien tyyliä ja kuntoa - ennen huonekalut valmistettiin niin, että ne kestävät ajan patinan... nykyään on kuulemma toisin. Kun kerroin hänelle sarjaan kuuluvan sohvankin, niin hän kohteliaimmin kehoitti hankkimaan myös sen, sillä myöhemmin saattaisin katua, kun alkuperäinen kokoonpano olisi erillään.

Niinpä muutaman mutkan kautta kaupat sohvastakin tehtiin ja taas Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun työmatka taittui peräkärryä vetäen. Sohva on parempikuntoinen kuin nojatuolit, jotka lienevät olleen ahkerammassa käytössä. Sijoitimme sohvan nyt työtilaamme, josta oli juuri pari päivää sitten viety pienempi sohva tyttären huoneeseen. Katsotaan nyt sitten ajan kanssa mihin tilaan tämä uusin tulokas lopulta sijoittuu. Innostusta olisi laittaa se takkahuoneeseen yhden nojatuolin kaveriksi. Mutta takkahuone toimii myös vierashuoneena ja sinne on sijoitettu ihan  normisänky ja on siis kohtuullisen vilkkaassa käytössä vanhimman lapsen kotivierailujen aikana.





Tässä tämä maailmaa tai ainakin Suomenmaata kiertänyt yksilö on. Mitähän tarinoita se kertoisi, jos voisi. Kun sisustaminen on minulle sellaista kausipuuhaa ja täydellinen vastapaino työlleni, niin nyt sitten mietintämyssyn alla on sopivien tyynyjen löytäminen sohvan ilmettä pehmentämään.

Ja muutaman päivän päästä raukeaa taas yksi "huuto", ihan tavallinen senkki tähän samaiseen tilaan, mutta saataisiin vähän papereita ja kansioita ovien taakse. Saas nähdä mennäänkö taas pääkaupunkiseudulle karavaanikokoonpanolla. Matto odottaa autotallissa pesulakäyntiä, ennen kuin pääsee tuomaan oman ilmeensä sohvan viereen.