lauantai 9. marraskuuta 2013

Sääpäiväkirja

Täällä etelässä ei talvi ota tullakseen, vaan vettä on saatu kesänkin edestä ja varsinainen syysmyrsky koettiin heti marraskuun aluksi. Kun perheeseen kuuluu koiria, on ulos mentävä  - satoi tai paistoi. Viimepäivinä onneksi taivas on tauonnut aina sen verran, että kun lenkille ollaan lähdetty, olemme saaneet nauttia loppusyksyn raikkaasta ilmasta.

Peppi haaveilee pääsystä vastarannalle, jossa on takuuvarmat teerien reviirit.


Lillillä on tällä kertaa itselleen sopivan kokoinen keppi. Yleensä keppi on koiraa viisi kertaa suurempi ja ihmettelemme todella sen voimia vielä kantaa moista.

Myrskyn kaatoja on nyt metsissä todella paljon. Tämäkin tukkipuu on ollut kuin tulitikku tuulenpuuskassa.

Liekö sateiset päivät innoittaneet laittaa kotiin uutta ilmettä. Marimekon Kuuskajaskari -kangas on herättänyt tämän syksyn aikana paljon keskustelua taiteessa esiintyvästä plagioinnista. Kuinka vaan - ihastuin kovasti tähän aiheeseen ja sen hiljaiseen pysähtyneeseen tunnelmaan. Kangasta on kaksi värivaihtoehtoa, mutta minua kiehtoi erityisesti  tämä harmaansävyisellä taustalla oleva. Toisessa värivaihtoehdossa taivas on sinisempi ja kaislikko vaaleampi. Sekin on kaunis, mutta tähän päädyin.




Menipä sitten siinä samalla verhotkin vaihtoon, kun ruokailutilassa ollut Napakettu -kangas ei sopinutkaan yhteen pöytäliinan kanssa. Onneksi minulla oli säästössä siskoltani joskus 10 vuoden takaa saadut Artekin villakangasverhot, joille nyt löytyi oivallinen paikka. Napakettu sai sitten siirtyä olohuoneen puolelle, jossa sillä on omaa tilaa ja rauhaa.



Luin jostakin, että luonnon arvostus näkyy nykyisin myös sisustustrendeissä. Eläinaiheet ovat usein printtikuvina mm. tyynyliinoissa. Jossakin vaiheessa olen hankkinut kauriinpää-seinäkoristeen sekä Pentikin kyttiläkruunuisen poron. Kovin ovat hienoiksi laittautuneet.

Syyslomalla Pyhän korukurssilla tekemäni helmet
päätyivät tämän kauriin kannateltaksi.

Kadonnut korvakoruni löytyi.


Lapin kaipuu helpottaa hiukan, kun voi antaan katseen levähtää pohjoisen maisemissa. Teetin muutamia otoksiani Lapinmaasta mustavalkokuviksi  ja asetin ne ryhmäksi samalle seinälle.