torstai 24. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen yö maalla


Peräkärry täynnä tavaraa lähdimme lankalauantaina maalle ajatuksena nukkua yö saunamökissä. Mukana siis patjoja, jääkaappi (vihdoinkin), peti- ja liinavaatteita, vesikanisterissa puhdasta juomavettä ja ruokaa ja kaikkea tarpeellista. Hyvin pärjättiin, lämpö pysyi mökissä hyvin ja samalla todettiin, että kolme ihmistä mahtuu hyvin nukkumaan sovussa ja tietty pari koiraakin.

Liekö aikainen kevät ja pääsiäisen lämmin ilmanala saanut yölaulajat aktiivisiksi. Illan hämärtyessä päivälaulajat hiljenivät ja metsästä alkoi kantautua kauniita säveliä. Yölaulajia ei näkynyt, mutta upeita lurituksia ja hurmaa oli ilmassa.




Pääsiäispäivän aamuna heräsimme auringonnousun aikaan ja lähdimme kuuntelemaan aamuista lintujen konserttia. Äänimaailma oli sekin huumaava ja meitä onnisti kuulla myös teerien soidinmenoja. Vaikka liikuimme hiljaa ja koiratkin olivat hihnoissa, niin ihan emme päässeet soidinmenojen näköetäisyydelle. Männyn latvasta kaukaa kuitenkin bongasimme urosteeren (kuva otettu pitkällä putkella), joten vipinää kuvan suunnassa taisi olla enemmänkin äänien perusteella.



Pääsiäispäivä kului sitten erilaisissa askareissa: tuulenkaatojen pilkkomista metsässä ja "päätalon" siivoamista. Nyt on sitten kipsilevyt pirtin kahdessa seinässä. Nämä seinät tapetoidaan, kunhan päästään tapetin kuvioinnista selvyyteen. Tilasin Sandbergin tapettimalleja (hyvä palvelu netissä) ja sitten kun ne saapuvat, on aika kutsua raati koolle. Muurin takana ja sivulla oleva seinä jäävät hirsipinnoille. Niissäkin on vielä hommaa ja siistimistä, mutta ovat hieno kontrasti tapettiseinien ja muurin kanssa.

Muurin takan olevassa seinässä on ollut joskus pikkuikkuna, joka nyt sitten "verhoillaan" piiloon ja 
seinä muutenkin kunnostetaan.


Sama urakka on myös muurin viereisellä seinällä. Hirsien pinnoissa on runsaasti nauloja ja höyläyksen jälkiä. Pinnan siistiminen on oma urakkansa,, mutta hieno siitä tulee.


Pakariin vievä oviaukko laitettiin umpeen ja tälle seinälle saadaan
tiskipöytä ja kuivauskaapit.