sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Emme sitten malttaneet pysyä tänäänkään (työ)maalta pois. Säätiedotus lupasi kohtuullista keliä ja päiväsydän olikin mukavan kesäinen.


Odottamatta tuli kirvesmiehemmekin käymään ja hänen perästään tuli traktorikuormallinen höyläpuuta saunan tarpeiksi. Onneksi olimme viikko sitten raivanneet suuliin tilaa ja auttoi nyt sekin, että olimme paikan päällä, kun puutavara oli vielä kosteaa ja painavaa. Lähes 8 metrinen kurkihirsi oli varsinainen haaste jopa neljälle raavaalle, mutta nyt sekin odottaa ensi talvea, kun saunaa aletaan laittamaan. Suuli on oivallinen paikka kuivattaa puutavaraa, kun ilma kiertää ja katto pitää sateen pois.


Kurkihirsi taapelin päällimmäisenä.


Samalla siinä vaihdoimme saunanrakentajien kanssa ajatuksia katon materiaalista. Kovasti kiinnostaisi laittaa turvekatto. Tässä alla on kuva kopioituna netistä. Rakennus on hurmaava kukkivine kattoineen. Kiva fiilis jäi, kun ehdotusta ei heti tyrmätty, vaan oli siitä kirvesmiehillä ihan henkilökohtaista kokemustakin ja lupasi sellaisen laittaa, jos se on emännän tahto. Nyt sitten on aikaa ensi kesään asti miettiä. Minusta tuntuu, että sitä ei edes enää mietitä, vaan päätös on tehty.




Sitten yksi mukava asia päivässä oli, kun keksin puuceelle paikan. Sitä olen alitajuntaisesti miettinyt ja siinä pihassa touhutessa ajatus sijainnista loksahti. Vanhan pihlajan alle, hiukan sivulle pihapiirirstä, mutta kuitenkin sopivalla etäisyydellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti