sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ompas ollut aikamoinen syksy työni puolesta - kuusi viikonloppua peräkkäin kiinni erilaisissa työtehtävissä ja kiirettä on pitänyt. Aika energiaton olo alkoi olemaan ja tämä vapaa viikonloppu saapui enemmän kuin tarpeeseen. Maalla tuli poikettua pilvipoutaisen sään suosiolla ja sain onneksi puuceen katon tiivistettyä kompostihuussin ilmastointiputken kohdalta. Siihen laitettiin bitumimassaa, jota rautakaupan myyjä  suositteli. Laitoin  "piippuun" lisäksi vielä viemäriputken läpivientitiivisteen, joten toivottavasti vedet ja lumet nyt pysyvät sisätiloista poissa.

Elokuun puolella ehdin hyvien kelien vallitessa maalaamaan puuceen ulkoa. Tyttären toiveiden mukaisesti sisäseinät maalattiin valkoiseksi. Lattia on tarkoitus maalata harmaaksi, mutta se siirtyy suosiolla ensi kesään - syyskelien myötä maali ei enää kuivuisi. Ensi kesään jää myöskin muut viimeistelypuuhat: on vuorilautojen laittoa, sisälle porrasaskelman nikkaroimista, samoin ulos portaiden teko jne.




Suulista löytyneistä vanhiosta heinäseipäistä tein telineen kynttilälyhdylle. Tämä majakka valaisee kulkua  polulla. Seipäät kiinnitin toisiinsa tervaköydellä - käsittelin sisalköyden venetervalla ja se oli kyllä aikas sotkuista puhaan. Köysi kestää kuitenkin paremmin säänvaihtelut ja mieto tervainen tuoksu leijailee siinä.













Ilahduttavaa on se, että saunan pystytys eteni niinkin vauhdikkaasti. Nyt rakennuksella on jo katto päänsä päällä. Turvekaton perustamista ajatellen alle laitettiin raakaponttilaudoitus ja sen päälle vedenpitävä kattohuopa. Ensi keväänä sitten katon laitto jatkuu niin, että siihen voidaan istuttaa valittuja kasveja.


Tässä raakaponttilaudoitus,







jonka päälle laitettiin kattohuopa.



















Saunan sisätyöt ovat edenneet niin, että saunan ja tuvan väliseinä on muurattuna. Samoin piippu on jo paikoillaan. Myös ikkuna ovat tilattu ja toimitetaan lokakuun puolella. Valitsimme grafiitinharmaat ikkunapokat, ajattelimme niiden istuvat vanhan hirren kanssa kauniisti yhteen. Ovimalli on vielä mietinnässä.
Tavoitteenamme on saada saunarakennus mallilleen niin, että keväällä viimeistään siellä voi ensimmäiset löylyt heittää ja lämpimässä tuvassa yöpyä. Näillä ajatuksilla jaksaa mukavasti mennä tätä syksyn polkua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti