maanantai 29. lokakuuta 2012

 
Tirkistys ikkunasta
 
Teen töitä aina silloin tällöin kotona. Ajatuksen harhaillessa katse siirtyy ulos ikkunasta, joka tarjoaa mielenkiintoista seurattavaa. Pihan rajalla on kaksi vanhaa kuusta, jotka näyttävät nukkuvan päiväänsäkin, mutta se ei pidä paikkaansa.Tarkemmin katsottua on pihapuissa paljon elämää.
Ehkä varsinkin nyt, kun molempiin puihin on laitettu lintulaudat.
 
 
 
 
Vaan mitä ihmettä?!! Suurempi lintulaudoista on rysäyttetty maahan! Muistaakseni näin oli käynyt pari vuotta sitten ja silloin epäilin ihmisen tekemää ilkivaltaa. Ei sittenkään, en usko, että kenelläkään olisi intressiä tulla pihaamme lintulautoja pudottelemaan. Epäilykseni kohdistuvat oraviin, joita useampia pihapuissamme viihtyy. Lintulaudat ovat kiinnitettynä sisalköydellä, joka on oravalle helppo vastus silloin kun on ruuasta kysymys.
 
 







 

 
Luulisi kyllä, että pihapuun runsaasti tarjoamat kävyt riittäisivät, mutta kuka sitä nyt aina samaa ruokaa syö, jos muutakin on tarjolla.
 
 
 




Kävin sitten ripustamassa lintulaudan, tällä kertaa paksummilla köysillä kiinni puuhun ja suojaverkon, ettei harakat rohmua kaikkea. Linnuilla alkoikin olemaan kiire tankata ennen pimeän tuloa, sen verran harmaa on ollut päiväkin, ettei valoa riitä pitkään.

Lintujen puuhia on mukava seurata. Meillä on monena vuonna pidetty bongauslistaa lintulaudoilla vierailevista linnuista. Nyt siellä viihtyvät tiaiset, varpuset ja oksille ilmestyi jo keltasirkkuja. Viime talvena kestovierailija on ollut myös mustarastas. Onkohan se lähtenyt lämpimimpiin maihin vai jäänyt tänne talvea uhmaamaan ? Harvinaisempia poikkeajia ovat olleet hömötiaiset, kuusitiaiset ja niiden parvessa liikuskeleva puukiipijä.




 
 
 
Marraskuu tekee tuloaan ja pientä rihmaa putoaa taivaalta. Heitämme syksylle hyvästi ja toivotamme talven tervetulleeksi!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti