sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Syntymäpäiväjuhlat


Yhdeksän vuotta sitten perheeseemme hankittiin Irlanninsetteri Peppi. Olimme silloin olleet vuoden ilman koiraa ja kaipuu koiraystävästä oli lähes jokapäiväinen meillä kaikilla ja siksi tiiviitä keskusteluita käytiin koirasen hankkimisesta. Otimme selvää eri rotujen ominaisuuksista ja lopputuloksena päädyimme hankkimaan punaturkkisen setterin. Meistä tuntui, että sen luonne ja ominaisuudet sopisivat hyvin liikkuvaan ja ulkoilusta pitävään porukkaamme. Peppi haettiin joulun ja uuden vuoden välissä kovassa lumituiskussa Itä-Suomesta.

Meillä on ihana koira. Tai meillä on kaksi ihanaa koiraa, mutta synttärisankarin kunniaksi keskitytään nyt häneen. No, aika kuultaa muistot, mutta totuuden nimissä kyllä neitosella oli oma murrosikänsä. Mutta se joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Nyt koira on kuin ihmisen mieli ja todellinen nalle kotioloissa. Metsässä edelleen - jossa käydään vähintään joka toinen päivä - ei muut kyllä vauhdissa pysy. Ja jos joku väittää, että Pirkanmaan metsissä ei kanalintuja ole, niin on siinä väärässä. Meidän porukassa ei kukaan metsästä ja ehkä se on hyvä niin, mutta hyvä lintukoira meillä kyllä on. Pepin ansioista meillä on ollut hienoja mahdollisuuksia bongata eri kanalintuja, eilen viimeksi lenkkeilimme teerimaastossa.

Hyvä syy saatiin leipoa täytekakku, kun sitä eilisen pyhäpäivän kunniaksi ehditty tehdä. Aamulla sitten kermakoristelut päälle ja yhdeksän kynttilää, onnittelulaulut, jota synttärisankari ja sen paras koiraystävä Parsonrussellinterrieriemme Lilli ei olisi välittänyt kuunnella saatikka odottaa kynttilöiden puhallusta. Kunnon haukkasu vaan kakun kyljestä, että emäntä ymmärsi sitten puhaltaa ne kynttilät ja laittaa kakkua lautaselle. Ja jäi sitä sitten onneksi muillekin tarjottavaksi. Ja jos tätä joku koirakaveri lukee, niin kehaistaan, että aamuvarhaisella tarjoitun aamupalan lisukkeena oli tarjolla eilen juhlapöydässä ollutta hirvipaistia. Mutta vain maun vuoksi, joten ei tarvitse lukijan kuolata.


















Ja jos nyt täällä päin liikutte, niin kakkua on sitten tarjolla, ainakin jonkin aikaa?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti