torstai 6. joulukuuta 2012

Hyvää Itsenäisyyspäivää.


On ylellisyyttä nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, kun kello ei ollut herättämässä. Sisäinen kello herätti kuitenkin 6.30, mutta ajatus siitä, että sai laittaa silmät kiinni ja yrittää tavoittaa uni uudelleen tuotti tuloksen; yhdeksän aikaan aamukahvin keittäminen tuntui miltei syntiseltä. Aamutoimet ja lehtien luku... hassuja nuo meidän koirat, kun ne aina vaistoaa milloin on arki ja milloin vapaata. Aavistus siitä, että maalle mentäisiin oli "tassuin kosketeltavissa". Auton perään peräkärry ja taas kuonot kohti maaseutua, tehtävälistalla kun oli polttopuiden haku.
 



























Mitäs kuuluu saunalle? Ikkunat ja ovet ovat paikoillaan, lukkuunottamatta saunan puolen ikkunoita. Ja kyllä on upea tunne, kun ovista tuli juuri sen suuntaiset kuin ajatus oli. Kyllä ammattiataitoiseen puuseppään on hyvä luottaa, sillä tällaisia ovia emme olisi saaneet mistään. Nämä ovat siis loihdittu tuppeensahatusta laudoista ja sopivat rakennuksen tunnelmaan mitä parhaimmin.


 



Pihapiirin tunnelmaaa keskipäivän ja -talven hämyssä.






Kuvan ulkopuolelle jää entinen navetta, joka ensi kesänä toimii tallina kahdelle ponille,  sekä pihatien varrella oleva aitta.



 
 
 
Ei muuta kuin sovittelemaan oikeaa avainta lukkoon ja nyt uskaltaakin mennä sisälle. Kesällä riitti pelkkä rohkea vilkaisu ovelta, sen verran vilkasta oli mehiläisillä nurkkaan rakennetun pesän ympärillä, mutta nyt oli rauha maassa: nukkuvatko vai ovatko siirtyneet autuaimmille kukkaniityille?





Aitan aarteita ovat mm. pino päreitä. Mitä niistä loihdittaisiin,  riitäisivätkö jonkin rakennuksen katoksi?





Tietysti aitassa on viljalaari ja tiinuja. Tässä teksti yhden tiinun kyljestä: "Kylvö 1955 88 l ohraa ja kauraa 70 l".




















Pakkasta enää -10 asteen tienoolla ja lenkki metsätiellä tekee meidän porukan tyytyväiseksi. Kotona lumityöt,peräkärryn tyhjennys puukatokseen,  kynttilöiden laitto tunnelmaksi, lämpimään saunaan ja illallisen tekoon.



























Mitä on itsenäisyys? Minulle se on sitä, että on elämässään mahdollisuus valita erilaisista vaihtoehdoista, on mahdollisuus toteuttaa itseään  turvallisessa ympäristössä ja sitä, että on mahdollisuus havainnoida tätä luonnon kauneutta.

Kuurankukkia ikkunassa. Tällä kertaa geometrisia kuvioita, ei niinkään "jääkukkia", mutta kauniita kuitenkin. Miten ne muodostuvat, milloin tulee kukkamaisia kuvioita ja milloin jotakin muuta? Vaikuttaako lämpötila, kosteus vai sattuma? Joku varmaankin siihen osaisi antaa vastauksen. Minä ihailen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti