sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Päivä pitenee

Tässä vielä lisää kuvia lattian edistymisestä. Tuo ovi menee eteiseen ja rakenteista päätellen aukko on ollut joskus leveämpi ja matalampi. Oviaukkoa tullaan leventämään ja korkeuttakin se saa seuraavaan ehjään hirsikerrokseen saakka. Tähän sopisi hyvinkin lasiruudulliset pariovet.


Kuvattu pirtin nurkasta. Muurin takaa pääsee keittiöön.

Keittiöön menevää suuaukkoa levennettii hiukan. Myöhemmin myös sen korkeutta nostetaan seuraavaan ehjään hirsikerrokseen saakka. Oviaukosta seuraava huone on siis keittiö ja sen takana pakari. Takan toisella puolella on leivinuuni. Lasiluukut ovat nostettu pois rakentamisen tieltä.





Tässä siis keittiötä. Hirsiseinien edestä on poistettu lastulevyt. Puuhella, joka jo kertaalleen putsattiin, sai puhallusvillakerroksen, kuten myös kaikki muukin irtain. Imurille olisi nyt runsaasti töitä. Puuhellan vieressä näkyy vesipiste, johon juokseva vesi lähteestä tulee. Suunnitelmissa on laittaa tämä oviaukko umpeen ja sijoittaa tiskiallas ja kuivauskaappi tuolle seinälle.



Tässä keittiön näkymää pirtin suuntaan päin. Keittiössä varmaankin osa seinistä levytetään ja osa jätetään hirrelle. Yksi vaihtoehto on hirsiseinän maalaaminen.



Hankkimamme lattialankkuerä riitti juuri pirttiin ja keittiöön. Onneksi lähistöllä oleva saha tekee mallinmukaisesti lankkua lisää, sillä näin leveää lankkua (8 tuumaa eli hiukan yli 20 cm) ei oikein puukaupasta standardina löydy. Sitten taas lattiaurakka pääsee jatkumaan.

Pakari ja eteinen paistattelevat vielä puhallusvilloineen.

Tässä näkyy hyvin puhallusvilla koolausten välissä.

Eteisessä olevasta kaapista on kulku vintille. Nykyiset kierreportaat ovat niin jyrkät, että niiden tilalle pitäisi suunnitella hiukan väljemmät ja turvallisemmat. Vintti kokonaisuudessan onkin sitten oma projektinsa!




Näistä kuvista näkyy hyvin, kuinka pölyävää puuhaa on puhallusvillan laitto on.











Pihassa on monenmoista puukasaa rakennustöiden jäljiltä. Tässä laitetaan paloiksi niitä hirsiä, joita ei ole voitu käyttää rakentamiseen. Näin isosta kasasta saadaan paljon polttopuuta. Illalla tuntui koko kropassa, kun päivä oli vierähtänyt näitä pöllejä halkoessaan. Illallisen ja saunomisen päälle uni maittoi enemmän kuin hyvin. Kolotuksista huolimatta oli se vaan mukavaa puuhaa, eikä nämä keväiset kelit yhtään tunnelmaa latista.



Halkotyömaata.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti