sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Uutta pintaa

Tuntuu aivan uskomattoman hienolta, kun ollaan siinä vaiheessa, että päärakennuksessa tehdään uutta pintaa. Kesällä 2012 purimme osan vanhoista lattioista ja osan sammaleristeistäkin tyhjensimme itse (oli sekin hullua puuhaa!). Loput lattiat purettiin syksyllä ja samalla imuauto kävi tyhjentämässä eristeet ja se taas oli järjevä ratkaisu.

Nyt alakerran lattioissa on uudet koolaukset ja osassa lattioissa jo uudet eristeet. Tähän pirttiin laitettiin SPu-eriste, joka on lämmöneristyskyvyltään hiukan parempi kuin puhallusvilla, jota sitten tulee muihin tiloihin. 

Samalla seinistä poistettiin lastulevyt, kun niiden myrkyttömyydestä ei voida olla varmoja. Ei sitten tarvitse jännittää, liukeneeko pinnoista formaladehydejä hengitysilmaan. Suunnitelmissa on jättää osa seinistä hirsipinnalle ja osaan laittaa uudet levyt, jotka voisi tapetoida.

Katossa näkyy hyvin maalauksen raja. Tuo maalaamaton kohta oli vaatehuoneen kohdalla. Katto on hyvässä kunnossa ja se maalataan kauttaaltaan.


Pirttiin laitettiin SPU-eriste.

Entisen vaatehuoneen kohdalle muurattiin takka-leivinuuni.
Katon maalauksesta huomaa hyvin aikaisempien huoneiden rajat.

Pakarin puolelle tulee puhallusvilla. Seiniin jätettiin vanhat pinkopahvit, joissa itse asiassa on kyllä hauska ajanmukainen tapetti. Harkinnaksi jää, jätetäänkö se paikoilleen vai tapetoidaanko huone uudelleen, kun tapetissa on kuitenkin rikkinäisiä ja likaisia kohtia.


Lattia lähes vaille puhallusvillaa.


Vanhoissa tapeteissa on tyyliä.

Huone on nimeltään pakari, onhan siellä vanha punainen leivinuuni.

Pakarin katto on levytetty aikoinaan. Onneksi alta paljastuu
hyväkuntoinen paneelikatto. Pieni ovi on vienyt keittiöön ja
naulakon kohdalla on ollut kiinteitä vaatekaappeja.


Keittön koolaukset ovat myös valmiit.
Seinän keltaiset lastulevyt saavat kyllä kyytiä.

Tässä ladotaan ikkunasta sisään pirtin leveää lankkua.

Leveää lankkua löytyi juuri sopiva erä pirtin lattiaan. Tuskin maltetaan odottaa sen asennusta. Edelleen suunnitelmissa olisi lattian lipeäkäsittely vai olisiko maalaus sittenkin parempi vaihtoehto...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti