lauantai 6. syyskuuta 2014

Komposti


Vuosi sitten kesällä valmistui Kivimäen ulkohuussi ja nyt oli aika rakentaa kompostointikehikko tuotoksen jälkikäsittelyä varten. Kehikko syntyi aika nopeasti lämpökäsitellystä rimasta, jota meillä oli jäänyt yli kodin terassiaitojen tekemisessä. Onneksi oltiin säästetty riman pätkät, koska niille nyt löytyi sopiva käyttökohde.

Ruuvailin ensin kaksi samanlaista sivukehikkoa, jotka yhdistin rimoilla "lomalaudotuksella" :) Mukava oli puuhastella pitkästä aikaa omilla käsillä ja syksyn sää oli loistava ulkopuuhasteluun.






















Tässä komposti on jo omalla paikallaan. 


Edestä viisi ylintä rimaa on vain
nauloilla tuettu, jotta kompostin hoito onnistuu helpommin.



Kokemuksemme mukaan kompostihuussi on kaikella tapaa miellyttävä käyttää.
Myös tyhjennys oli helppo homma ja sujui lapiolla suoraan kompostiin.



Loppupäivän voimat menivät keittiöpuuhasteluun. Teetimme vanhoihin kaapinrunkoihin uudet etupaneelit ja niiden kiinnättäminen oli vielä päivän ohjelmassa. Paneelien profiili on suurinpiirtein sama kuin vastakkaiselle keittiön seinälle huutokaupasta ostetun kaapiston ovissa ja laatikoissa on. Tähän sitten energiat loppuivatkin ja helojen laittaminen on seuraavan kerran puuhaan. Lisäksi työlistalla on myös taustalla näkyvän keltaisen seinän maalaaminen, työtasojen hionta ja öljyäminen. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti