sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Seinien laittoa

Lämmin syyskuu on ollut hienoa aikaa ja mahdollistanut puuhasteluja maalla. Kurkien kokoontuessa taivaalle ja suotuisten tuulien avustuksella suunnatessa matkansa kohti etelää, otin keittiöön tulevat liimapuulevyt työ alle. Olin ne aikaisemmin jo käsitellyt lipeällä koeluontoisesti ja nyt oli hiomisen vaihe edessä. Lintujen syysmuuton aiheuttaman melankolian sai katoamaan tarttumalla hiontapaperiin ja keskittymällä tasaisen pinnan aikaansaamiseen. 

Hiomisen perään sitten käsittelin tasot  vaalealla puuvahalla. Aikansa ulkosalla kuivuttuaan kannoimme tasot sisälle sitten "loppukuivaukseen". Lopputulos hiukan jännitti, mutta kuivanneet tasot näyttivät ihan hyviltä ja eiköhän ne keittiöstä paikkansa löydä.





Puutasot saivat kuivahtaa pirtin takkatulen lämmössä.


Lauantaina maalattiin keittiön lastulevyseinä ja muuri vaaleaksi. Peittoon meni keltainen väri, joka oli oman aikansa sävy ja näkyy vielä eteisen seinissä. Maali kuivumista auttoi kevyen tulen pitäminen hellan alla.

Keittiössä seuraava vaihe on sitten lattia- ja kattolistojen laitto, kaappien asennus ja välitilan sekä muurin laatoittaminen. 







Seinien parissa jatkui myös sunnutain puuhat. Pirtin yksi hirsiseinä oli vielä käsittelemättä ja pesemättä. Samalla tuli myös pestyä ikkuinoista suurimmat rakennuspölyt pois. Maisema aukesikin sisälle syksyisen  kauniina ja rauhallisenina.

Ensin pölyt pois hirsien pinnoilta ja sitten tuumaus käsitelläänkö 
hirret vielä erikseen.


Ikkunoiden pesu kannatti: maisema on oma taulunsa.

Laitoimme myös koirien harmiksi pihatielle portin, jotta se iänikuinen tielle ryntääminen loppuisi. Jostakin metsän kolkasta ei tarvitse kuulua kuin rasahdus ja pihasta tielle ryntää kaksi villiä ja kuuroa koiraa. Saati sitten jos tiellä on todellisia kulkijoita tai auto ajaa sopivan hitaasti ohi, on meteli sen mukaista. Ehkä nyt portin avulla saadaa suurimmat ryntäilyt estettyä.

Peppiä harmittaa moinen rakennelma, kun ei pääse toteuttamaan vahtikoiran työtänsä niin kuin haluaisi.

Opastekyltti niille, jotka pihan kautta kulkevat tai muuten ovat tulossa käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti