lauantai 27. kesäkuuta 2015

Lattia vaihtoon ja vähän muutakin


Tämä oli lähtötilanne. Aikanaan talon edellisten asujien valitsemat lattialaatat saivat vihdoinkin kyytiä, sillä lattialaatta oli osittain irronnut ja joistakin kodista pinnasta rikki eikä värikään sitten oikein sopinut makuumme. Tätä remonttia oli jo pitkään suunniteltu, mutta nyt tämän kesän ohjelmaan se sitten nappasi (vihdoinkin!).




Alakerran tavarat ja huonekalut ehdittiin juuri ja juuri kantamaan pois remppamiesten jaloista. Osa vietiin varastoon ja autotalliin, suurimmat kannettiin pihaamme tuotuun merikonttiin ja ne mitä ei enää haluttu itsellä pitää laitettiin sitten facebookin kautta kierrätykseen. Pihaan tuotiin myös jätelava, jolle piikatut vanhat laatat kärrättiin. Siinä meni pari työpäivää ja lava sitten onneksi kuljetettiin pois, kun piha oli niin ahdas, että piti aitojen yli loikkia, jos kotiin meinasi päästä.




Asustelemme talon yläkerrassa, jossa yksi makuuhuoneista toimii kodinhoito-vaatehuone-työhuone-yhdistelmänä, yksi makuuhuone nukkumisen lisäksi toimittaa olohuone-keittiö virkaa. Ahdasta on, mutta toimeen tullaan, kun onneksi on pienempi kylpyhuone olemassa. Ainoastaan pyykkihuolto herättää huolta, se kun ei näissä olosuhteissa onnistu. Anoppilaan ei onneksi ole pitkä matka ja sinne on lupa mennä pesukonetta käyttämämään. Televisiota ei ole, mutta hyvä elokuvastudio saatiin aikaiseksi, kun läppärin kautta yhdistettiin isommalle näytölle kuva ja viritettiin kaiuttimet kiinni (melkein Dolby surraund :)) Sitten vaan katsojille paljon peittoja, tyynyjä ja herkkuja... kyllä sitä remontin keskelläkin voi rentoutua :)








Pesukone ja kuivuri lomalla autokatoksessa.
Ehjänä irronneet laatat pääsivät kierrrätykseen.








Laattojen irrotuksen jälkeen lattia hiottiin ja imuroitiin. Pölyä oli muuten ihan hirveesti ja millään tavallisella pölynimurilla ei imurointia olisi voinut suorittaa. Jälleen kerran voi vain kiittää rakennuskonevuokraamoiden olemassa oloa, kun melkein mikä tahansa laite löytyy helpostikin.

Lattian hiontaa timanttilaikalla. Jostakin kumman syystä työmiehellä ei ole tässä kuvassa suojaimia päällä,
mutta kyllä ne oikeasti olivat ja todella tarpeen, sillä niin paljon pölyä oli ilmassa.


Kuivapölylle tarkoitettu imuri.


Lattiaremontin lisäksi päätettiin uusia pesuhuoneen, saunan ja wc:n laatoitus. Erilaisia kylpyhuonesisustuksia on kyllä tullut katsottua paljon ja hyviä vinkkejä saatu netistä. Laatat lattiaan ja pesutiloihin on nyt tilattu  ja toimitukset ovat toimineet. Täytyy kyllä kehua käyttämiemme laattafirmojen puolesta (kaksi eri laattafirmaa), että homma on pelannut molempien kanssa juuri niin kuin on sovittu.








Viikonlopun jälkeen pesutiloihin laitetaan vesieristykset (pitää olla laillistettu vesierityksen tekijä) ja niistä laaditaan kirjallinen dokumentti, joka on tärkeä ainakin siinä vaiheessa, jos taloa aikoo joskus myydä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti