sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Lämpökäsitelty haapa

Melkein valmiissa (?) remontoidussa kodissamme keskeistä tarinaa yhdessä lattian kanssa muodostaa takka- ja olohuoneen sekä eteisen välinen seinä. Alkuperäinen lasikuitutapetilla vuorattu seinä sai kokonaisuudessaan lämpöhaapaverhoilun. Valitsimme paneelin, jossa ponttien rako on pieni ja siksi paneelien rytmi rauhallinen ja mielestämme lämmin, kaunis sekä levollinen ratkaisu. Hyvää lopputulosta korostaa se, että alakerran katto maalattiin valkoiseksi. Se ei ollutkaan mikään helppo urakka, mutta kannatti tsempata!
 
Seiniin ei oikein vielä uskalla kiinnittää mitään, sen verran kaunis puun struktuuri on itsessään. Toiveenamme oli, että seinän puuverhoilu toteutetaan niin, ettei lattianrajaan tarvitse laittaa erikseen listoja. Täytyy kyllä antaa kehut meidän kirvesmiehille hyvästä toteutuksesta.
 
 

Tässä jo uusi lattia, mutta keskiseinä vielä
verhoilematta ja katto maalaamatta.
 
 
Näkymä eteisestä: katto maalattu valkoiseksi ja keskiseinä
saanut puuverhoilun.
 
 
Lämpökäsitelty haapa seinäelementtinä olohuoneessa.
 
 
Takkahuoneen nurkkaus.
 
 
Takkahuone. Tuolit ovat muuten pari-kolme vuotta sitten
nettihuutokaupasta ostetut ja entisöidyt "diplomaattituolit".
 
 
 
Oma projektinsa on takka, jota halusimme saman remontin yhteydessä "fixattavan kevyemmäksi". Lattian purkuvaiheessa takasta jyrsittiin "hiltillä" kaksi hyllytasoa sekä koristeeksi laitetut laatat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitten vielä pari sanaa saunaosastosta. Uudet lauteet eivät kuuluneet suunnitelmiin - ne kun vain unohtuivat suunnitelmasta. Jotakin aina jää huomioimatta ja siihen kannattaa aina varautua remonttia tehdessä. Saunan entiset, mutta hyväkuntoiset seinäpaneelit käsiteltiin tummaksi sauna-sasulla. Jos vielä joskus teemme jonnekin (?) uuden saunan, saa se olla skandinaavisen vaalea. Mutta nyt siis toimivin ratkaisu oli laittaa seinät tummiksi, jotta uudet lauteet saivat visuaalisesti tilaa. Lauteet kuten suihkutilan kattokin laitettiin lämpöhaavasta - samaa puun tarinaa jatkaen.
 
 
 



 
 

Sauna ikkunaan asennettiin uudet lasitiilet.
 

Lasitiili-ikkuna suihkutilan puolelta.





Pesu- ja takkahuoneen vanha ovi meni vaihtoon ja uudeksi uskalsimme valita lasioven ja kelpaa kyllä kehua valintaa. Ovi sopii hyvin muihin valittuihin materiaaleihin ja keventää takkahuoneen yleisilmettä.


Suihkutilassa ei valoja.



Ja tässä suihkutilassa valot päällä.
 
Kun asutaan remontin keskellä ja nyt tässä vaiheessa tehdään jo omin voimin, niin "sitten tehdään kun ehditään ja jaksetaan" -periaatteella. Onneksi ollaan saatu paljon aikaiseksi ja pienistäkin asioista voi tuntea suurta iloa , varsinkaan kun ei olla mitään rakennusalan ammattilaisia. Ja hyvä juttu on se, ettei tarvitse omistaa kaikkia maailman rakentamisen työvälineitä, vaan voi hyvillä mielin kääntyä rakennuskonevuokraamon puoleen - kaikkea tuntuu olevan tarjolla.
 
Ja mitä sitten seuraavaksi... se on tuo alakerran vessa, johon on jo materiaalit hankittuna, mutta odottaa edelleen sitä inspiraatiota ja aikaa - jäädään siis kuulolle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti